Специални сферични кранове

Предлагаме сферични кранове за специални, нестандартни приложения, включително:

СФЕРИЧНИ КРАНОВЕ ЗА ПОДВОДНА УПОТРЕБА

Сферичните кранове за подводна употреба могат да издържат на външно налягане при монтаж до 3000 метра дълбочина. Специалните им качества и подобрен дизайн – напълно заварени корпуси, правилно подбрани уплътнения и набивки ги правят отличен избор за този тип работа. Сферичните кранове за подводна употреба могат да бъдат тествани хипербарно по спецификация на клиента и са сертифицирани.

СФЕРИЧНИ КРАНОВЕ ЗА АБРАЗИВНИ ФЛУИДИ

Ако във флуида има твърди частици, сферичните кранове, които са подходящи за това трябва да са със сфера и седло, с покритие от волфрамов карбид, които предпазват от ерозия уплътнителните повърхности.

СФЕРИЧНИ КРАНОВЕ ЗА ВИСОКИ ТЕМПЕРАТУРИ

Някои процеси изискват сферичните кранове да не превишават определени нива на утечка при дадени високи температури. В този случай, предлагаме специални сферични кранове, които имат подобрен дизайн, включително с удължен капак за температури над 250°С, с подбрани гарнитури и уплътнения, както и с точно селектирани материали, за да издържат на високите температури. При тези случай повечето стандартни сферични кранове се провалят.

СФЕРИЧНИ КРАНОВЕ ЗА ВИСОКИ НАЛЯГАНИЯ

Сферичните кранови тип “Trunnion” са проектирани специално за много високи налягания по API6A 2000 до 20000 и класове ASME B16.34 4500. 

СФЕРИЧНИ КРАНОВЕ ЗА КРИОГЕННИ ПРИЛОЖЕНИЯ

Някои индустриални процеси изискват сферичните кранове да имат определена утечка при много ниски температури. В този случаи предлагаме криогенни сферични кранове с удължен капак, за температури под -50°С, с уплътнения и материали, подходящи за криогенни нужди.

СФЕРИЧНИ КРАНОВЕ ЗА КИСЕЛИ H2S ГАЗОВЕ

Подложени на налягане и сероводород, материалите на сферичните кранове от този тип са така подбрани че да отговарят на изискванията на нефтената и газовата промишленост по ISO 15156 (NACE). HIC и SSCC тестови сертификати за корозионна устойчивост могат да бъдат предоставени при поискване.

СФЕРИЧНИ КРАНОВЕ ЗА КОРОЗИОННИ УСЛОВИЯ

Широк диапазон от високолегирани сплави, никелови сплави, Duplex (22Cr – 2 Ni) и Superduplex (25 Cr – 5 Ni) са само част от материалите, ползвани за корозионна устойчивост на сферичните ни кранове. Освен тях се употребяват и електролизно никелирани детайли, 316L и 625 стомани, за да се подобри издръжливостта към киселини на частите на сферичните кранове от типа на сфери, седла, шпиндели, уплътнителни повърхности и др.

СФЕРИЧНИ КРАНОВЕ ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ ФЛУИДИ: CO2, CL, O2

Специалните сферични кранове, подходящи за работа с конкретни флуиди, трябва да отговарят на специфичните им изисквания. За да се предотврати рискът от експлозивна декомпресия на въглеродния диоксид (CO2) се ползват специални уплътнения. Сферичните кранове за хлор и кислород трябва да са напълно обезмаслени и почистени за да се предотврати рискът от самозапалване.

СПЕЦИАЛНИ СФЕРИЧНИ КРАНОВЕ ПО ПОРЪЧКА

По заявка на клиента можем да доставим специално изработени сферични кранове по конкретно задание, включително трипътни и 4-пътни или такива за специфични приложения.


Няма продукти в тази категория.