Възвратни клапи с топка

Възвратните клапи с топка – това са тип възвратни клапи, чийто принцип на действие е много прост. Сферата, която  се намира в тях покрива кръгъл отвор, преграждайки потока и предотвратявайки връщането на течността в обратна посока.

Когато флуидът навлезе във възвратната клапа с топка, сферата се избутва напред и флуидът може да продължи към изхода на възвратната клапа. Веднага след като спре навлизането на флуида, без налягане, топката пада и притиска автоматично кръглия отвор, като така уплътнява входа, от който навлиза флуида. Така възвратната клапа с топка позволява течността да се движи само в исканата посока.

Възвратните клапи с топка се ползват за спиране на обратния поток на флуидите в тръбопроводи, транспортиащи канализационна и друга отпадна вода, гъсти флуиди и течности с висок вискозитет. Възвратната клапа с топка се ползва обикновено за предотвратяване обратното връщане на течности, тъй като механизмът й на затваряне чрез сфера не гарантира абсолютно херметично уплътняване. Този тип възратна клапа с топка не се нуждае от поддръжка или енергия за да работи.


Възвратна клапа с топка - на резба

Възвратна клапа с топка - на резба

Приложение: Възвратните клапи с топка на резба са самозадействащи и бързозатварящи клапани, които предотвратяват работния флуид да се върне обратно по тръбопровода. Те се използват за да се предотврати връщането на флуида към помпи, вентилатори и др. Възвратната клапа с топка не е отсекателен клапан.   Възвратна клапа с топка   Работ..

0.00лв

Възвратна клапа с топка - на фланци

Възвратна клапа с топка - на фланци

Приложение:Възвратните клапи с топка - на фланци са самозадействащи и бързозатварящи клапани, които предотвратяват работния флуид да се върне обратно по тръбопровода. Те се използват за да се предотврати връщането на флуида към помпи, вентилатори и др. Възвратната клапа с топка - на фланци не е отсекателен клапан.Възвратна клапа с топка на фланциРа..

0.00лв

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)