Възвратни клапи

Възвратните клапи са промишлена арматура, която позволява на газовете или течностите да текат само в една посока, предотвратявайки потока да не се връща в обратната посока. Възвратните клапи се класифицират като еднопосочни кранове.

Протичането на флуида в желаната посока отваря клапата, докато потокът в обратната посока кара клапата да се затваря автоматично.

Днес съществуват множество видове възвратни клапи.

Някои от най-популярните видове включват: възвратна клапа с топка; възвратни клапи с двоен диск, възвратни клапи, подпомогнати от пружина или бутало, възвратни клапи със свободно люлеещ се диск.

Както и при другите видове клапани, предлагаме специални възвратни клапи за специални приложения – включиелно изработени от неръждаема стомана, със специални материали за уплътнение и др.

Поради факта, че никоя възвратна клапа не е универсално добра за всички приложения, всяка от тях има своите предимства. Отделете време да се свържете с нас, за да Ви подпомогнем в избора Ви на най-подходящата възвратна клапа, особено ако имате проблеми с използваната от Вас в момента.

 


Няма продукти в тази категория.