Концентрични бътерфлай кранове

Концентричните бътерфлай кранове са с такава структура, че оста на шпиндела им, централната линия на диска и централната част на корпуса им са в една и съща линия. Концентричните бътерфлай клапани са с проста структура и се произвеждат лесно, което ги прави и един от най-евтините варианти бътерфлай клапани. Гумираният концентричен бътерфлай клапан е най-често използваният тип от тази категория.

Недостатъкът на концентричните бътерфлай клапани се състои във факта, че поради централното разположение на диска, той винаги смачква уплътнението си. Концентричните бътерфлай клапани с гумено уплътнение разчитат на натиска между диска и уплътнението, за да спрат потока на флуида. Постоянното търкане между диска и уплътнението води до смачкването му и до ускорено износване. Поради това че по-старите уплътнителни материали не издържат на високи температури, повечето хора смятат концентричните бътерфлай кранове за негодни за употреба при завишена температура.

Днес обаче концентричните бътерфлай кранове се изработват със съвременни висококачествени еластомерни материали или тефлон / PTFE, които издържат до по-високи градуси.


Няма продукти в тази категория.