Двойно ексцентрични бътерфлай

Най-достъпните клапани за промишления сектор от ексцентричен тип са двойно- и тройно-ексцентричните бътерфлай клапани. Често тези два типа бътерфлай кранове са наричани още "елитни бътерфлай клапи". С всички тези вариации на бътерфлай клапаните - концентрични, с двойно отместване и тройно отместване е интересно кога можем да използваме концентричните, двойно-ексцентричните и тройно-ексцентричните бътерфлай кранове?

Двойно ексцентричните бътерфлай кранове имат много предимства. Този тип бътерфлай клапани са кранове с две основни антитежести, различаващи ги от концентричния бътерфлай клапан. Основният баланс в тежестта на диска се намира не в средата му, а е изместен зад него. Този баланс позволява на двойно ексцентричния бътерфлай клапан да има непрекъсната повърхност. Втората антитежест се намира не точно на линията, фиксираща разпробиването му, а леко в дясната половина. Тази антитежест позволява диска на двойно-ексцентричния бътерфлай клапан да не докосва изобщо седлото, когато е напълно отворен. Този дизайн позволява седлото да изпитва по-малка дифракция като така се удължава живота на бътерфлай клапана.  

Двойно-ексцентричните бътерфлай клапани се ползват в системи с по-висока устойчивост на налягане. Дискът е позициониран в центъра на отвора на тръбата и по този начин се постига подобряване на уплътнителната способност и намаляване на износването на клапана. Този двойно-ексцентричен бътерфлай клапан е идеален за употреба с вода, масла, пара и газ, като е с лек и ефективен дизайн. Двойно-ексцентричният бътерфлай клапан е корозионно-устойчив, като еднокомпонентния лагер ограничава износването на корпуса и гарантира положителното центриране на диска в отвора на клапана.


Двойно ексцентричен бътерфлай кран

Двойно ексцентричен бътерфлай кран

Двойно ексцентричен бътерфлай кран Приложение: Двойно ексцентричните бътерфлай клапи са индустриални кранове, които са проектирани така, че напълно да отварят или затварят преминаването на работния флуид през тръбопровода. Те могат да се използват и за контролиране потока на флуида. Въпреки всичко 100% плътност на клапана, не може да се гаран..

0.00лв

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)