Нивопоказателни колонки

Нивомерни колонки 

Нивопоказателните колонки са устройства, които се използват за измерване нивото на даден флуид в различни индустриални приложения. Тези нивомерни колонки показват нивото на течността в танкове, барабани, бойлери, съдове под налягане, резервоари и др.

Съществуват много типове нивомерни колонки, които са проектирани така, че да покрият разнообразни приложения. Естествено е флуидите да се използват в различни форми в силно развитата световна индустрия. Без подходящия уред за измерване на нивото им, би било трудно да се отчете количеството и нивото на съхранявания флуид. В някои случаи, когато същността на флуидите е опасна, или мястото, където се съхранява флуида е на такова място, че не позволява ръчно измерване на нивото, нивопоказателните колонки са от съществено значение.

В зависимост от типа на приложението, видът на нивопоказателната колонка трябва да бъде съответно подбран. Например при процесната индустрия, прозрачните тръбни нивопоказателни колонки се използват за по-добра визуална индикация на нивото на флуида. В други случаи се ползват рефлексни или магнитни нивопоказателни колонки.

 


Рефлексни нивопоказателни колонки

Рефлексни нивопоказателни колонки

Рефлексни нивомерни колонки  Рефлексните индикатори за ниво са създадени за приложения, които включват висока температура, високо налягане и употреба на корозивни флуиди. Безцветният флуид в тези съоръжения дава по-добра индикация за нивото. Принцип на работа на рефлексните нивопоказателни колонки Рефлексните нивопоказателни стъкла в ..

0.00лв

Прозрачни нивопоказателни колонки

Прозрачни нивопоказателни колонки

Прозрачни нивопоказателни колонки  Прозрачните нивопоказателни колонки се използват например в химическата промишленост, петролната промишленост и производството на изкуствени торове. Когато флуидите се съхраняват под високо налягане и висока температура, прозрачните нивопоказателни колонки са полезни за точното установяване на нивото им в ..

0.00лв

Двуцветни нивопоказателни колонки

Двуцветни нивопоказателни колонки

Двуцветни нивопоказателни колонки ..

0.00лв

Магнитни нивопоказателни колонки

Магнитни нивопоказателни колонки

Магнитните нивопоказателни колонки  са уред за разчитане на нивото на флуида при различни ситуации и производствени условия. Чрез магнитни нивопоказателни колонки лесно и без допълнителна поддръжка може да се следи превантивно нивото на флуидите постигайки безопасност от течове, безопасност спрямо околната среда, сигурна и безпроблемна работа ..

0.00лв

Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)