Манометри тип Бурдонова тръба

Бурдоновата тръба е метод за измерване на налягане. Патентовани през 1849 от Едуард Бурдон, манометрите на база на тази технология се отличават с точността и прецизността си. Те притежават висока чувствителност при измерване на налягане и силно линейна връзка между изменението на налягането и показанието в сравнение с други методи за измерване на налягане. Почти всеки механичен манометър с циферблат, който някога сте виждали е базиран на Бурдоновата тръба.

Манометрите с Бурдонова тръба работят чрез измерване на необходимото налягане, за промяна на навита на спирала или полукръгла метална тръба през която минава флуида под налягане. Манометрите от този тип работят поради това, че е в сила принципът Бурдоновата тръба да се опъва, когато е под налягане и да възвръща кръглата си форма, когато то спадне.

Манометрите с Бурдонова тръба се ползват за измерване на относителни налягания от 0.6 до 7,000 bar. Те се категоризират като механични инструменти за измерване на налягане, поради което действат без да им е необходимо електричество.

Предлагаме манометри - тип Бурдонова тръба, отговарящи на множество международни мерни единици и диапазони за измерване, краища на присъединяване, сертификати и номинални размери. За критични приложения, корпусите на манометрите се пълнят с течност - това подсигурява прецизност на показанието, дори при силно динамични натоварвания от налягането. Течността защитава движещите се части от износване и от повреда. 


Няма продукти в тази категория.