Двойните ъглови компенсатори с карданна връзка на заварка са проектирани да поемат ъглови движения във всяка равнина чрез двете двойки шарнири, фиксиращи общ подвижен карданен пръстен. Карданният пръстен, шарнирите и връзките са проектирани така, че да ограничават натиска на налягането, породен от вътрешното налягане и напречната сила. Тези метални компенсатори поемат латерални движения във всички равнини и ъглови движения само в една равнина.

Конкретно този тип метални компенсатори са проектирани с две гофри и краища на заварка.

Карданният пръстен може да бъде кръгъл или квадратен. За кръглите карданни пръстени, моментът на усукване трябва да бъде взет под внимание, а за квадратните карданни пръстени да се вземе предвид нестабилността, предизвикана от огъването.


Свойството на двойните ъглови компенсатори с карданна връзка е да поемат ъглови движения във всяка равнина. Обикновено това се прави по начина показан на диаграмата. Само две междинни фиксирани точки са необходими поради факта, че карданната система абсорбира усилието породено от вътрешното налягане. Системата с два компенсатора с карданна връзка води до това, че всяко вертикално разширение на тръбите се поема от огъването в хоризонталните секции на тръбопровода, поради което може да е необходимо да се постави пружинен окачвач в двете секции.


Когато е или невъзможно или нежелателно хоризонталните секции на тръбите да поемат разширението на вертикалната секция, се използва комбинация  от два ъглови карданни компенсатора и един шарнирен метален компенсатор, както е показано на диаграма 2. Използването на шарнирния компенсатор е възможно поради факта че движенията във вертикалната секция са само в една равнина.


Характеристики на двойните ъглови компенсатори с карданна връзка:

 • две линзови части под формата на гофра
 • присъединяване на заварка
 • ъгловите компенсатори с карданна връзка поглъщат ъгловите движения във всички равнини
 • този тип ъглови компенсатори ограничава силите на натиск на налягането.
 • карданните връзки на ъгловите метални компенсатори предават напречната сила и натиска от вятър
 • ъгловите компенсатори поддържат мъртвото тегло
 • Предотвратяват усукването на линзовата част на гофрата
 • за ъгловите компенсатори не се изискват основни фиксирани точки
Обща спецификация
Материали за гофрата Неръждаема стомана (304, 304L, 321, 310, 316, и др.) Incolloy series (800, 825, 800H, и др.) Inconel 600 и 625 Hastelloy Monel Avesta-253, SA 285, SA 515, SA 516 и др.
Поемане на движения латерални движения във всички равнини, ъглови движения в една равнина
Приложение: Ъгловите компенсатори с карданна връзка на заварка са проектирани да поемат ъглови движения във всяка равнина чрез двете двойки шарнири, фиксиращи общ подвижен карданен пръстен. Притежават две гофри и универсална карданна система.
Фитинги краища на заварка
Температурен диапазон °С -270°C - +900 °C
Размер DN15-DN2400

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Двойни ъглови компенсатори с карданна връзка - на заварка

 • Производител: Spain
 • Наличност: В наличност
 • 0.00лв


Възможни варианти


Свързани продукти

Ъглови компенсатори с карданна връзка - на фланци

Ъглови компенсатори с карданна връзка - на фланци

Ъгловите компенсатори с карданна връзка на фланци са проектирани да поемат ъглови движения във всяка равнина чрез двете двойки шарнири, фиксиращи общ подвижен карданен пръстен. Карданният пръстен, шарнирите и връзките са проектирани така, че да ограничават натиска на налягането, породен от вътрешното налягане и напречната сила.Карданният пръстен мо..

0.00лв

Ъглови компенсатори с карданна връзка - на заварка

Ъглови компенсатори с карданна връзка - на заварка

Ъгловите компенсатори с карданна връзка на заварка са проектирани да поемат ъглови движения във всяка равнина чрез двете двойки шарнири, фиксиращи общ подвижен карданен пръстен. Карданният пръстен, шарнирите и връзките са проектирани така, че да ограничават натиска на налягането, породен от вътрешното налягане и напречната сила.Карданният пръс..

0.00лв

Тагове: Ъглови компенсатори