Гофрираните метални гарнитури се състоят от нагъната под формата на вълна неръждаема стомана и графитно фолио, запечатващо я и от двете страни. Слоевете графит и металната сърцевина на профила са коригирани по такъв начин, че гребена се припокрива от 0.1 до 0.2 mm, с което е гарантирана безопасността на системата. Така се постига много ниска дифузия на напречното сечение. В допълнение за това спомага и високата плътност на графита в тези области.

Много високите повърхностни налягания(σVU 0,01 = 22 MPa) не са проблем за този тип гарнитури, като те се постигат при много нисък повърхностен стрес на материала. Други характеристики на уплътненията са добрата им адаптивност и еластичните свойства за възстановяване, безопасни при спукване, притежават добра стабилност и управляемост.

Материал носител: стомана - 1.1003, 1.4301, 1.4401, 1.4541, 1.4571; 

Слой пълнеж: Graphite - PTFE - тантал при поискване, слюда; 

Граници на приложение: Работно налягане макс. 160 бара; 

Видове профили:

  • MW12 / MW12A / MW12AE / MW12C; 
  • MW13A; 
  • MW22A; 
  • MW23A; 
Размери и форми на гофрираните уплътнения
Формите на гофрираните уплътнения могат да бъдат кръгли, овални, правоъгълни и т.н. Предлаганите размери на уплътненията, които са стандартни са на разположение от 50 mm до 4000 mm, съгласно EN или ASME стандарт или в нестандартни размери според изискванията на клиента.

Обща спецификация
Материал: Материал носител: стомана - 1.1003, 1.4301, 1.4401, 1.4541, 1.4571; Слой пълнеж: Graphite - PTFE - тантал при поискване, слюда;
Приложение: Едни от най-честите приложения на гофрирани уплътнения са в тръбни топлообменници, поради способността им чрез тях да се избягват механични проблеми от срязване.
Температурен диапазон °С 260 - 450 C
Налягане [bar] 160 - 220 bar

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Гофрирани метални гарнитури

  • Производител: Germany
  • Наличност: В наличност
  • 0.00лв


Свързани продукти

Гумено-метални гарнитури

Гумено-метални гарнитури

Гумено-стоманените уплътнения се предлагат във варианти GS, GSP, GSP-S и GSP-SKN профили. Доброто съотношение “цена-ефективност” (намалена нужда от складова наличност, възможност за повторна употреба) при гумено-металните уплътненияа от тип G-ST е съчетано с отлична функционалност. В основата на гумено-стоманените уплътнения&nb..

0.00лв

Спирално навити уплътнения без центриращ и вътрешен пръстен

Спирално навити уплътнения без центриращ и вътрешен пръстен

Спирално навити уплътнения без центриращ и вътрешен пръстен Спирално навитите уплътнения са се доказали като най-надежден уплътнителен елемент за монтаж при трудни, критични и тежки приложения. Спирално навитите гарнитури се използват в рафинерии, нефтохимическата и химическа промишленост, парни линии и преработвателни отра..

0.00лв

Спирално навити уплътнения с вътрешен пръстен

Спирално навити уплътнения с вътрешен пръстен

Спирално навити уплътнения с вътрешен пръстен  Спирално навитите уплътнения са се доказали като най-надежден уплътнителен елемент за монтаж при трудни, критични и тежки приложения комбиниращи много високи температури и много високи налягания едновременно. Спирално навитите гарнитури с вътрешен пръстен се използват в рафинерии, ..

0.00лв

Спирално навити уплътнения с външен пръстен

Спирално навити уплътнения с външен пръстен

Спирално навити уплътнения с външен пръстен  Спирално навитите уплътнения са се доказали като най-надежден уплътнителен елемент за монтаж при трудни, критични и тежки приложения. Спирално навитите гарнитури с външен пръстен се използват в рафинерии, нефтохимическата и химическа промишленост, парни линии и преработвате..

0.00лв

Спирално навити уплътнения (гарнитури) с външен и вътрешен пръстен

Спирално навити уплътнения (гарнитури) с външен и вътрешен пръстен

Спирално навити уплътнения (гарнитури) с външен и вътрешен пръстенСпирално навитите уплътнения (гарнитури)  са се доказали като най-надежден уплътнителен елемент за монтаж при трудни, критични и тежки приложения. Спирално навитите гарнитури с външен пръстен се използват в рафинерии, нефтохимическата и химическа&nb..

0.00лв

Металически пръстени / RTJ

Металически пръстени / RTJ

Поради високата степен на точност при производството на нашите металически пръстени / RTJ, е възможно те да издържат температури до 1000 ° С, както и общо налягане от около 1,300 бара. Изискванията на строгите стандарти API по отношение на издръжливостта на металическите пръстени разбира се са изпълнени при изработката на изделията, които предлагам..

0.00лв