Гарнитури

Гарнитурата е механично уплътнение, което запълва пространството между две или повече насрещни повърхности, обикновено за да предотврати теч от или в присъединения обект, докато се намира под налягане.
 
Гарнитурите позволяват повърхностите, към които са притиснати да не са толкова перфектни, тъй като попълват местата, които са неравни и дефектите по тях. Гарнитурите, които ДЕА ТРЕЙД БГ ЕООД предлага обикновено се режат от уплътнителни листи. 
 
Съществуват гарнитури за различни приложения, като например - парни системи под високо налягане, високотемпературни гарнитури, гарнитури за агресивни флуиди и много други. Гарнитурите обикновено се произвеждат от безазбестов материал, поради рисковете за здравето и забраните за използване на азбест.
 
Обикновено е желателно гарнитурите да се изработват от такъв материал, който до определена степен се смачква и е склонен към деформация, тъй като така се уплътнява напълно пространството, за което е проектиран, включително леките неравности. Повечето гарнитури не изискват допълнителни лепила или смазки, а се полагат директно върху фланцовите повърхности и функционират нормално.

Няма продукти в тази категория.