• Възвратна клапа за прегрята пара - ANSI

Приложение:

Екстракционните възвратни клапи се ползват за предотвратяване на обратното навлизане на флуида в екстракционни линии на парни турбини. Всяка екстракционна възвратна клапа е проектирана специално за специфичните екстракционни параметри; 


Възвратна клапа за прегрята пара

Работен флуид:

газове, пара, прегрята пара. В случай, че е монтирана задвижка - не повече от 80 С температура; 


Максимална работна температура: 

  • +450°C до DN 800, NPS 32“
  • +350°C до DN 800, NPS 32“


Техническа спецификация:

Възвратната клапа от екстракционен тип за прегрята пара е проектирана като клапа от тип "махало" с двойна ексцентричност. Дискът е с конична уплътнителна повърхност и се върти около ос, която се носи от плоски лагери. При затворена позиция, уплътнителната повърхност на диска е в контакт със седлото на корпуса на клапата. Начина на въртене е при изравнено налягане, като няма налични аксиални сили върху оста. Към оста има прикрепена противотежест за баланс на теглото на диска. Балансирането гарантира минимални загуби на налягане не повече от 1%. Противотежестта е монтирана извън клапана в отделна кутия, изолирана от налягането. Екстракционната възвратна клапа е снабдена със задвижка, което гарантира бързодействието на клапана, както и с дръжка за тестване на функционирането на клапана. И задвижката и дръжката се носят от отделна ос, така че пасивното им съпротивление да не влияе върху функционирането на клапата. В изпълнението с краища на заварка екстракционната възвратна клапа отговаря на изискванията на   EN ISO 15614-1, PED 97/23/ EC или ако е изискано от клиента на ASME CODE, Section IX.


Задвижване:

  • самозадвижващо действие. Движението на затвора се регулира бързо и автоматично от потока на флуида.

Тестване:

Клапите са тествани за якост и течове, функционалност и уплътняване съгласно EN 12 266 section 1, клас на утечка D (клас B при поискване). Краищата са на фланци съгласно ASME B16.2, EN 1759-1 или GOST 12815-80, строителната дължина е съгласно EN 558 краища на заварка съгл. to EN 12 627 строителна дължина съгл. EN 12 982

Спецификация промишлена арматура
DN: NPS 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 24, 28, 30, 32, 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48, 50, 52, 54, 56, 58, 60, 62, 64, 70
PN: Class 150, 300, 400, 600
Tmax 450 °C ;
Връзка на фланци ANSI, на заварка
Задвижване пневматична или хидравлична задвижка, Горен фланец по ISO, самозадвижващо се действие
Тип на клапата C09.6-ANSI
Уплътнение Metal-Metal;
Обща спецификация
Приложение: Екстракционните възвратни клапи се ползват за предотвратяване на обратното навлизане на флуида в екстракционни линии на парни турбини. Всяка екстракционна възвратна клапа е проектирана специално за специфичните екстракционни параметри.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Възвратна клапа за прегрята пара - ANSI

  • Производител: Czech Republic
  • Наличност: В наличност
  • 0.00лв


Възможни варианти


Свързани продукти

Възвратна клапа - тип бътерфлай

Възвратна клапа - тип бътерфлай

Приложение:Бътерфлай - възвратните клапи са самозадействащи и бързозатварящи клапани, които предотвратяват работния флуид да се върне обратно по тръбопровода. Те се използват за да се предотврати връщането на флуида към помпи, вентилатори и др. Възвратната клапа не е отсекателен клапан.Възвратна клапа - бътерфлай типРаботен флуид:Вода, въздух, пара..

0.00лв

Възвратна клапа - тип бътерфлай - ANSI

Възвратна клапа - тип бътерфлай - ANSI

Приложение:Възвратна клапа - тип бътерфлай - ANSI са самозадействащи и бързозатварящи клапани, които предотвратяват работния флуид да се върне обратно по тръбопровода. Те се използват за да се предотврати връщането на флуида към помпи, вентилатори и др. Възвратната клапа не е отсекателен клапан.Възвратна клапа - бътерфлай тип-ANSIРаботен флуид:Вода..

0.00лв

Възвратна клапа с топка - на резба

Възвратна клапа с топка - на резба

Приложение: Възвратните клапи с топка на резба са самозадействащи и бързозатварящи клапани, които предотвратяват работния флуид да се върне обратно по тръбопровода. Те се използват за да се предотврати връщането на флуида към помпи, вентилатори и др. Възвратната клапа с топка не е отсекателен клапан.   Възвратна клапа с топка   Работ..

0.00лв

Възвратна клапа с топка - на фланци

Възвратна клапа с топка - на фланци

Приложение:Възвратните клапи с топка - на фланци са самозадействащи и бързозатварящи клапани, които предотвратяват работния флуид да се върне обратно по тръбопровода. Те се използват за да се предотврати връщането на флуида към помпи, вентилатори и др. Възвратната клапа с топка - на фланци не е отсекателен клапан.Възвратна клапа с топка на фланциРа..

0.00лв

Възвратна клапа - с двоен диск

Възвратна клапа - с двоен диск

Приложение:Бътерфлай - възвратните клапи са самозадействащи и бързозатварящи клапани, които предотвратяват работния флуид да се върне обратно по тръбопровода. Те се използват за да се предотврати връщането на флуида към помпи, вентилатори и др. Възвратната клапа не е отсекателен клапан. Предпочитани са за монтаж във вертикални инсталации. Предлага ..

0.00лв

Възвратна клапа - със свободен диск

Възвратна клапа - със свободен диск

Приложение:Възвратните клапи със свободен диск са самозадействащи и бързозатварящи клапани, които предотвратяват работния флуид да се върне обратно по тръбопровода. Те се използват за да се предотврати връщането на флуида към помпи, вентилатори и др. Възвратната клапа не е отсекателен клапан. Предпочитани са за монтаж във вертикални инсталации. Пре..

0.00лв

Неръждаема възвратна клапа - с пружина - от 3 части - на резба

Неръждаема възвратна клапа - с пружина - от 3 части - на резба

Този тип възвратна клапа от неръждаема стомана от 3 части с резба BSP / NPT е конструирана като линеен тип възвратен клапан. Подходяща е за широк спектър от среди, включително пара, вода, масло и много други изискващи липса на корозия. Този неръждаем възвратен клапан може да се монтира във всякаква ориентация, както вертикално, така и хоризонтално,..

0.00лв