• Възвратна клапа за прегрята пара

Приложение:

Екстракционните възвратни клапи за пара се ползват за предотвратяване на обратното навлизане на флуида в екстракционни линии на парни турбини. Всяка екстракционна възвратна клапа е проектирана специално за специфичните екстракционни параметри; 


Възвратна клапа за прегрята пара

Работен флуид:

газове, пара, прегрята пара. В случай, че е монтирана задвижка - не повече от 80 С температура; 


Максимална работна температура: 

  • +450°C до DN 800, NPS 32“
  • +350°C до DN 800, NPS 32“


Техническа спецификация:

Възвратната клапа от екстракционен тип за прегрята пара е проектирана като клапа от тип "махало" с двойна ексцентричност. Дискът е с конична уплътнителна повърхност и се върти около ос, която се носи от плоски лагери. При затворена позиция, уплътнителната повърхност на диска е в контакт със седлото на корпуса на клапата. Начина на въртене е при изравнено налягане, като няма налични аксиални сили върху оста. Към оста има прикрепена противотежест за баланс на теглото на диска. Балансирането гарантира минимални загуби на налягане не повече от 1%. Противотежестта е монтирана извън клапана в отделна кутия, изолирана от налягането. Екстракционната възвратна клапа е снабдена със задвижка, което гарантира бързодействието на клапана, както и с дръжка за тестване на функционирането на клапана. И задвижката и дръжката се носят от отделна ос, така че пасивното им съпротивление да не влияе върху функционирането на клапата. В изпълнението с краища на заварка екстракционната възвратна клапа отговаря на изискванията на   EN ISO 15614-1, PED 97/23/ EC или ако е изискано от клиента на ASME CODE, Section IX.


Задвижване:

  • самозадвижващо действие. Движението на затвора се регулира бързо и автоматично от потока на флуида.

Тестване:

Клапите са тествани за якост и течове, функционалност и уплътняване съгласно EN 12 266 section 1, клас на утечка D (клас B при поискване). Краищата са на фланци съгласно EN 1092-1, EN 1759-1 или GOST 12815-80, строителната дължина е съгласно EN 558 краища на заварка съгл. to EN 12 627 строителна дължина съгл. EN 12 982

Спецификация промишлена арматура
DN: 80, 100, 125, 150, 200, 250, 300, 350, 400, 450, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1200, 1400, 1600, 1800 ;
PN: 6, 10, 16, 25, 40, 63, 100 ;
Tmax 450 °C ;
Връзка на фланци, на заварка
Задвижване пневматична или хидравлична задвижка, Горен фланец по ISO, самозадвижващо се действие
Тип на клапата C09.6
Уплътнение Metal-Metal;
Обща спецификация
Приложение: Екстракционните възвратни клапи се ползват за предотвратяване на обратното навлизане на флуида в екстракционни линии на парни турбини. Всяка екстракционна възвратна клапа е проектирана специално за специфичните екстракционни параметри.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Възвратна клапа за прегрята пара

  • Производител: Czech Republic
  • Наличност: В наличност
  • 0.00лв


Възможни варианти


Свързани продукти

Възвратна клапа - тип бътерфлай

Възвратна клапа - тип бътерфлай

Приложение:Бътерфлай - възвратните клапи са самозадействащи и бързозатварящи клапани, които предотвратяват работния флуид да се върне обратно по тръбопровода. Те се използват за да се предотврати връщането на флуида към помпи, вентилатори и др. Възвратната клапа не е отсекателен клапан.Възвратна клапа - бътерфлай типРаботен флуид:Вода, въздух, пара..

0.00лв

Възвратна клапа - тип бътерфлай - ANSI

Възвратна клапа - тип бътерфлай - ANSI

Приложение:Възвратна клапа - тип бътерфлай - ANSI са самозадействащи и бързозатварящи клапани, които предотвратяват работния флуид да се върне обратно по тръбопровода. Те се използват за да се предотврати връщането на флуида към помпи, вентилатори и др. Възвратната клапа не е отсекателен клапан.Възвратна клапа - бътерфлай тип-ANSIРаботен флуид:Вода..

0.00лв

Възвратна клапа с топка - на резба

Възвратна клапа с топка - на резба

Приложение: Възвратните клапи с топка на резба са самозадействащи и бързозатварящи клапани, които предотвратяват работния флуид да се върне обратно по тръбопровода. Те се използват за да се предотврати връщането на флуида към помпи, вентилатори и др. Възвратната клапа с топка не е отсекателен клапан.   Възвратна клапа с топка   Работ..

0.00лв

Възвратна клапа с топка - на фланци

Възвратна клапа с топка - на фланци

Приложение:Възвратните клапи с топка - на фланци са самозадействащи и бързозатварящи клапани, които предотвратяват работния флуид да се върне обратно по тръбопровода. Те се използват за да се предотврати връщането на флуида към помпи, вентилатори и др. Възвратната клапа с топка - на фланци не е отсекателен клапан.Възвратна клапа с топка на фланциРа..

0.00лв

Възвратна клапа - с двоен диск

Възвратна клапа - с двоен диск

Приложение:Бътерфлай - възвратните клапи са самозадействащи и бързозатварящи клапани, които предотвратяват работния флуид да се върне обратно по тръбопровода. Те се използват за да се предотврати връщането на флуида към помпи, вентилатори и др. Възвратната клапа не е отсекателен клапан. Предпочитани са за монтаж във вертикални инсталации. Предлага ..

0.00лв

Възвратна клапа - със свободен диск

Възвратна клапа - със свободен диск

Приложение:Възвратните клапи със свободен диск са самозадействащи и бързозатварящи клапани, които предотвратяват работния флуид да се върне обратно по тръбопровода. Те се използват за да се предотврати връщането на флуида към помпи, вентилатори и др. Възвратната клапа не е отсекателен клапан. Предпочитани са за монтаж във вертикални инсталации. Пре..

0.00лв

Неръждаема възвратна клапа - с пружина - от 3 части - на резба

Неръждаема възвратна клапа - с пружина - от 3 части - на резба

Този тип възвратна клапа от неръждаема стомана от 3 части с резба BSP / NPT е конструирана като линеен тип възвратен клапан. Подходяща е за широк спектър от среди, включително пара, вода, масло и много други изискващи липса на корозия. Този неръждаем възвратен клапан може да се монтира във всякаква ориентация, както вертикално, така и хоризонтално,..

0.00лв