Базалтов плат

Базалтовият плат  е подобен на тъканта от карбонови нишки и стъклената тъкан, но притежава далеч по-добри механични свойства от стъкления плат и е много по-икономичен вариант от въглеродните нишки. Базалтовата тъкан издържа на температури до 980°C  и се ползва като огнеупорен текстил в самолетостроенето и автомобилната промишленост, като може да се прилага и като композитна основа за производство на много продукти.

Базалтовата тъкан притежава висока якост и отлична шокова устойчивост. Тя е добра и за балистични приложения. Базалтовият плат е по-евтина алтернатива и замяна на карбоновите нишки. Този тип високотемпературен плат има добра устойчивост на светлина, стареене и корозия. Базалтовата тъкан не се нуждае от специални инструменти, за да бъде нарязана. Тя е безвредна за околната среда и може да се рециклира, като не представлява риск за човешкото здраве. Базалтовата тъкан е съвместима с множество смоли, ненаситени полиестери, винил естери, епоксидна смола, фенолна смола и др.


Базалтов плат

Базалтов плат

Базалтовият плат   е изтъкан от дълги базалтови влакна. Базалтовият плат може да бъде изтъкан в различни дебелини, плътности, типове оплетка и по различни технологии, така че да покрива изискванията за всеки тип приложение. Базалтовата тъкан притежава следните характеристики:   Добра адхезия към различни покрития Базалтовият..

0.00лв

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)