Базалтовите ленти издържат до +980°С и се произвеждат в различни версии, според приложението си. Предлагаме базалтова лента с различна плътност на преждата или ровинга, с разнообразна оплетка и финиш, както и с различен размер на основната мрежа за оплитането на лентата, в разнообразни плътности на квадратен сантиметър.

Базалтовата лента е идеална като основа на текстилни ламинати, ръкави или за навиване около тръби, както и за оформяне на отливки. Този тип базалтова лента се предлага в различна ширина и дебелина, като дори може да бъде със самозалепващ слой. Ръбовете на базалтовата лента са завършени стабилно и здраво, което позволява лентата от базалт да се ползва без разплитане и разпадане.

Базалтовите ленти могат да се ползват със смоли, като се напояват лесно. Базалтовите ни ленти дублират дебелините и оплетките на предлаганите от нас базалтови платове, като за специални нужди можем да изработим и специфични базалтови ленти с оплетка по поръчка. 

Приложение на базалтовата лента:

Базалтовите ленти са особено подходящи за приложения като: топлинен щит за изпускателни системи, пожарозащита, подсилване и обиране на вибрации в състава на композитните материали, високотемпературен материал за производство на кабели.

Обща спецификация
Материал:

 • Силициев диоксид ( SiO₂ ) 48 - 59% 
 • Бариев оксид ( B₂O ) 1% 
 • Калциев оксид ( CaO ) 6 - 9% 
 • Титаниев диоксид ( TiO₂ ) 0.8 - 2.3%
 • Железен оксид ( Fe2O₃ FeO ) 7 - 12% 
 • Алуминий ( Al₂O₃ ) 15 - 18% 
 • Магнезиев оксид ( MgO ) 3 - 5%
 • Натриев и калиев оксид ( NaO + K₂O ) 4 - 5%

Приложение:

 • Изолация на тръби, изпускателни тръбопроводи, електрическа изолация
 • топлинен щит за изпускателни системи, пожарозащита, подсилване и обиране на вибрации в състава на композитните материали, високотемпературен материал за производство на кабели.

Температурен диапазон °С

980 °C - за базалтови изолационни ленти

Продуктов лист

Базалтова лента

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Базалтови ленти

 • Производител: Germany
 • Наличност: В наличност
 • 0.00лв


Възможни варианти


Свързани продукти

Високотемпературни силикатни ленти ® до 1000C

Високотемпературни силикатни ленти ® до 1000C

Високотемпературните ленти Texil® до 1000C са изработени от силикатни влакна, които гарантират отлична гъвкавост и добра температурна устойчивост. Високотемпературните ленти Texil® до 1000C са отличен изолационен материал и не дразнят кожата, издържат на продължителни температури над 1000 С за кратки периоди и не се превръщат в стъкл..

0.00лв

Стъклена лента - до +550°C

Стъклена лента - до +550°C

Стандартната стъклена лента е отличен заменител на азбеста и е изградена изцяло от 6-9 μm стъклени нишки, които издържат на температура до 550 °C. По заявка стъклената лента може да се изработи със самозалепваща страна, с различна оплетка. Стъклената лента може да бъде и в черен цвят, обработена с вермикулит или карамелизирана. Стъ..

0.00лв

Правоъгълна стъклена лента - до +550°C

Правоъгълна стъклена лента - до +550°C

Правоъгълната стъклена лента е плътна лента с дебелина 5 мм и различни ширини. Тя е изработена във варианти от бели или черни стъклени нишки, специално подсилена и проектирана за да разреши Вашите проблеми при високотемпературна изолация до 550 С. Тази стъклена лента притежава отлична гъвкавост, термална устойчивост и механична якост.Приложение на ..

0.00лв

Керамична лента - до 1000°C

Керамична лента - до 1000°C

Керамична лента - до 1000°C Керамичната лента е плоско тъкано уплътнение, което гарантира отлична гъвкавост и механична устойчивост. Може да се използва при продължително излагане на температури до 650°C, когато е с подсилване от стъклени влакна и до 1050°C, когато е подсилено с Inconel. Керамичните ленти съдържат приблизително 20%..

87.00лв

Керамична лента - тип "стълбица" до 1000°C

Керамична лента - тип "стълбица" до 1000°C

Керамичната лента тип стълбица представлява плоско тъкано уплътнение с ажурна средна част, което гарантира отлична гъвкавост и механична устойчивост. Може да се използва при продължително излагане на температури до 650°C, когато е с подсилване от стъклени влакна и до 1050°C, когато е подсилено с Inconel. Керамичните ленти съдържат пр..

0.00лв

Силиконизирана стъклена лента

Силиконизирана стъклена лента

Силиконизираната стъклена лента е изработена от стъклени влакна и е покрита с плътен слой от червен силикон, който позволява на лентата да издържи на високи температури и да изолира добре. Стъклената лента със силиконово покритие е много гъвкава, което я прави подходяща за защита на маркучи и електрически кабели чрез бандажиране и увиване, без..

0.00лв

Тагове: Базалтови, ленти